ANTBOY SOLGT TIL USA

Allerede før Nimbus’ kommende superheltefilm havde haft verdenspremiere var den solgt til amerikansk distribution.

Det amerikanske distributionsselskab Viva Pictures sikrede sig allerede inden verdenspremieren i Toronto i weekenden distributionsrettighederne til den danske børnefilm ANTBOY. ”Vi havde hørt en del buzz om filmen, og da vi så den, vidste vi, at vi gerne ville arbejde med filmen og det kreative team af filmskabere, der står bag”, fortæller direktøren for Viva Pictures, Victor Elizalde.

”Det er et super godt tegn, at vi allerede nu har solgt de nordamerikanske distributionsrettigheder, som er et af de sværeste territorier at sælge dansksprogede film til. Det kan godt trække en række andre salg med sig, så det bliver spændende at se, hvordan det udvikler sig herfra. Men allermest glæder vi os til at vise filmen for de danske børn og deres familier, når filmen får premiere herhjemme lige op til efterårsferien”, fortæller filmens producent Birgitte Hald.

Instruktøren af den danske superheltefilm Ask Hasselbalch er i øjeblikket i Toronto for vise filmen på festivalen: ”Mange herovre kan godt lide måden, hvorpå vi blander det bedste fra dansk børnefilmstradition med elementer fra superheltegenren,” fortæller Ask Hasselblach og tilføjer: ”Det er ligesom, når Busters Verden møder Spiderman”.

 

ANTBOY er historien om den 12-årige dreng Pelle, der ved et skæbnetræf bliver bidt af en myre og udvikler uanede superkræfter.  Med hjælp fra sin ven, tegneserienørden Wilhelm, skaber Pelle en hemmelig identitet som superhelten Antboy. Langsomt begynder der at ske ting og sager i det lille samfund, og da en uhyggelig og gal superskurk, Loppen, pludselig kidnapper skolens populære pige, må superhelten Antboy træde til!

ANTBOY er baseret på Kenneth Bøgh Andersens populære børnebogsserie af samme navn.

I filmen spilles Antboy af Oscar Dietz, mens Nicolas Bro spiller superskurken Loppen. ANTBOY er produceret af Eva Jakobsen, Lea Løbger og Birgitte Hald for Nimbus Film med støtte fra Det Danske Filminstitut.

ANTBOY får Danmarkspremiere over hele landet op til efterårsferien torsdag den 3. oktober 2013.