Profil

Nimbus Film blev etableret i 1993 af Birgitte Hald og Bo Ehrhardt – begge uddannet som producere fra Den Danske Filmskole.

Nimbus var bag den danske nybølge i 90’erne med bl.a. Dogmefilmene, og har siden holdt kursen mod et nyskabende, ungt og aktivt produktionsselskab med flere spillefilm, co-produktioner og tv-serier om året.
I 2019 købte vores franske partner Newen Studios sig ind i Nimbus Film, hvormed vi fik en endnu større muskel og et international netværk.

Vi laver kun fiktion med noget på hjerte, men er altid på udkig efter nye spændende projekter og talent.

Alle vore projekter skabes i et tæt samarbejde mellem producere, manuskriptforfattere og instruktører. Vi stræber efter at lave underholdende film, som også vækker tanker.

Producergruppen bestående af Birgitte Hald (CEO), Bo Ehrhardt (partner), Jonas Frederiksen, Jasmine Hermann Naghizadeh, , Anne Hørlyck, Marie Holck, Laura Frederikke Kragholm og Lars Sund Duus. Herudover et team af universitetspraktikanter fra videregående uddannelser.

Nimbus Films økonomiafdeling ledes af Kim Vestergaard med hjælp fra bogholder Cecilie Damgaard, juridisk afdeling af advokat Steen Gori. Claus Thobo-Carlsen leder den daglige drift.

Vores bagkatalog består i dag af mere end et halvt hundrede spillefilm og tv-serier, heriblandt internationalt anerkendte milepæle som b.la. FESTEN og tv-serien BROEN.

Nimbus Film ligger i B!NGS på Vesterbro og beskæftiger ca. 15 faste medarbejdere. Vi er altid interesseret i nye talenter og idéer til filmproduktion. Læs mere nedenfor om hvordan du kan komme i kontakt med os.

Hos Nimbus Film følger vi mediebranchens fælles kodeks mod seksuelle krænkelser.

Gennem vores egen trainee-ordning SCOOTER uddanner vi løbende nye produceraspiranter. Herudover tages et nyt hold universitetspraktikanter ind hvert semester.

Nimbus FAQ

Huset

Nimbus Film er et selvstændigt, uafhængigt, produktionsselskab, som i 1993 blev etableret på Nørrebro. Efter en årrække i Filmbyen i Avedøre og på Hauchsvej 17 på Frederiksberg, er Nimbus Film igen at finde i det indre København, nu med adresse i den tidligere porcelænsfabrik B!NGS på Vesterbrogade 149, 5. sal, BG9, København V.

Dogme

I 1995 formulerede Lars von Trier, Thomas Vinterberg, Søren Kragh-Jacobsen og Kristian Levring Dogme95. Se certifikat (http://www.dogme95.dk/) Den danske nybølge satte fokus på historien og skuespillet og satte dansk film på verdenskortet. Nimbus Film har i alt produceret 4 Dogme film; FESTEN, MIFUNES SIDSTE SANG, EN KÆRLIGHEDSHISTORIE, SE TIL VENSTRE.

Scooter-trainee-ordning

Vi har en 2-årig producerassistent-trainee-ordning (scooter-ordningen). Stillinger slås op efter behov. Du er velkommen til at kontakte os for yderligere spørgsmål.

Praktikpladser

Vi tilbyder hvert semester praktikpladser til studerende indenfor forskellige grene af filmproduktion, bl.a. som producerassistent, reader, multimedieassistent. Virksomhedspraktik kan tilbydes efter nærmere aftale med jobcenter. Vi tilbyder desværre ikke elevpladser eller praktik til folkeskoleelever i øjeblikket.

Manuskripter

Dansk film har brug for masser af nye filmtalenter. På Nimbus Film forsøger vi at tage stilling til alt uopfordret indsendt materiale. Du kan ringe og høre hvordan.