DEN BEDSTE MAND går i produktion i juli

Nimbus Film bag dramaet DEN BEDSTE MAND om bokseren Jørgen ”Gamle” Hansen

Med Mikkel Boe Følsgaard i titelrollen og Lene Maria Christensen, Søren Malling og britiske Arnold Oceng i de øvrige bærende roller

Nimbus Film kan i dag offentliggøre filmdramaet DEN BEDSTE MAND om den legendariske danske bokser Jørgen ”Gamle” Hansen, som i 1970’erne blev europamester hele ni gange og er en af de mest vindende danske boksere nogensinde. Filmen instrueres af Mikkel Serup og optages i Kroatien og Danmark fra d. 11. juli til 19. august. Filmen har biografpremiere d. 15. juni 2017 og er en del af Biografklub Danmarks program.

Holdbillede fra DEN BEDSTE MAND

Handlingen

”Den bedste mand” fortæller den gribende og underholdende historie om den legendariske danske bokser Jørgen ”Gamle” Hansen og hans kone Hanne. Da vi møder Jørgen i slutningen af 1970’erne, har de fleste dømt ham færdig i boksning. Han er bange for at gå i ringen, hans krop er slidt, og banken truer med at tage huset fra ham og hans familie.  Kun én ting holder sammen på det hele. Hans elskede Hanne – manager, ven og kone i ét.  Sammen kæmper de en ulige kamp for at holde Jørgens karriere i live. Men da Hanne beslutter at familien Hansen skal lægge hus til den afrikanske bokser Ayub Kalule, der ifølge boksepromotor Mogens Palles plan skal være dansk boksnings fremtid, bliver det tydeligt for Jørgen, at han ikke er klar til at lade sig pensionere endnu…

DEN BEDSTE MAND er inspireret af virkelige begivenheder og er en rørende fortælling om en mand, der med ukuelig støtte fra sin kone og en ung afrikansk bokser formår at træde ud af sin egen skygge, finde modet til at trodse sine indre dæmoner og blive en levende legende.

Mikkel Boe Følsgaard i titelrollen

I rollen som Jørgen ’Gamle’ Hansen kan publikum glæde sig til at opleve Mikkel Boe Følsgaard, mens Lene Maria Christensen spiller Jørgens kone, Hanne Hansen. Derudover tæller rollelisten Søren Malling i rollen som promoteren Mogens Palle, britiske Arnold Oceng spiller Ayub Kalule, og i det øvrige store persongalleri medvirker bl.a. Marie Askehave, Benjamin Kitter, Martin Greis, Ari Alexander Andersen, Kristian Høgh Jeppesen og Kristian Fjord.

Holdet bag filmen

DEN BEDSTE MAND instrueres af Mikkel Serup, der tidligere har instrueret Klassefesten 2 og desuden var den konceptuerende instruktør bag Forbrydelsen III. Han er i fuld gang med at forberede optagelserne og udtaler om filmen: ”DEN BEDSTE MAND er en underspillet, nordjysk ”underdog”-historie om en far, en ægtemand og en bokser, der skal overvinde sig selv, inden han kan overvinde andre. Det er historien om at turde tro på, at ens tid kommer, selvom andre fortæller dig, at den for længst er passeret.”

 Manuskriptet er skrevet i samarbejde mellem Mikkel Serup, Linn-Jeanethe Kyed og Søren Felbo.

DEN BEDSTE MAND er produceret af Lea Løbger for Nimbus Film ApS i co-produktion med Mainframe Production og Pegasus Pictures. Filmen er finansieret med støtte fra Det Danske Filminstitut og Croatian Audiovisuel Center i samarbejde med TV2 Danmark og afventer støtte fra Icelandic Film Fund. I Danmark distribueres DEN BEDSTE MAND af Nordisk Film Distribution.