BROEN vinder Sveriges største TV pris Kristallen – igen!

Det dansk/svenske successamarbejde med tv-serien BROEN vandt i aftes  den store svenske tv-pris Kristallen for bedste tv-drama.

Dermed er det også lykkes for tv-seriens sæson III med Thure Lindhart i den danske hovedrolle at vinde den eftertragtede pris – nøjagtigt som det lykkedes for anden sæson med Kim Bodnia i spidsen.

BROENs danske producent, Bo Ehrhardt fra Nimbus Film udtaler: ”Kristallen er en eftertragtet pris at vinde i et stærkt felt. Prisen bekræfter, at vi er lykkedes med vores dansk-svenske samarbejde mellem Nimbus Film og Filmlance og vore tv-stationer DR og SVT. Som med god vin bliver BROEN bedre med alderen. Vi arbejder nu på at afslutte serien med manér med fjerde og sidste sæson, som får verdenspremiere i 2018.”

Hvad kommer BROEN IV til at handle om, spørger mange? Producent Bo Ehrhardt holder kortene tæt til kroppen ”Jeg vil, kan og må ikke afsløre noget som helst. Publikum skal have lov til at glæde sig. Vi oplever rent faktisk, at hele verden følger med. Jeg vil kun sige, at vi igen møder vores makkerpar Saga Norén og Henrik Sabroe, som spilles af populære Sofia Helin og Thure Lindhardt. Men hvordan og hvorledes…se det forbliver en hemmelighed, for i fjerde og sidste sæson kan alting ske…”

Tv-serien BROEN IV udspiller sig i København og Malmø. Fjerde sæson skrives ligesom tidligere af et team af svenske og danske forfattere med hovedforfatter Hans Rosenfeldt i spidsen. Fjerde og sidste sæson instrueres også som tidligere af danske Rumle Hammerich og svenske Henrik Georgsson med et team af nordens bedste danske og svenske filmarbejdere omkring sig.

 

Foruden Nimbus Film og Filmlance International produceres tv-serien BROEN/BRON i co-produktion med Danmarks Radio, Sveriges Television, ZDF, ZDF Enterprises, Film i Skåne, NRK, Lumiere Group, Copenhagen Film Fond, Ystad-Österlen Filmfond og støttes af EU’s Creative Europe Programme og Nordvision.

http://www.dr.dk/om-dr/nyheder/broen-faar-sveriges-store-tv-pris-igen

image001

Producent Bo Ehrhardt, Nimbus Film, jubler som nr 2 fra højre – med BROENs danske instruktør Rumle Hammerich som nr 3 fra højre. Privat foto af Bo Ehrhardt