SUPERHELTEN ANTBOY INDTAGER BERLIN

Programmet til den prestigefyldte internationale filmfestival i Berlin bliver først offentliggjort i slutningen af januar, men allerede nu bekræfter festivalen, at Ask Hasselbalchs biografaktuelle superheltefilm ”Antboy: Den røde furies hævn” er udtaget til festivalens prestigefyldte sektion Generation Kplus. 

 

Endnu engang tager den danske superhelt Antboy kampen op med de helt store. Sidste år var det Toronto International Film Festival, der fik øje på den første Antboy film, der havde verdenspremiere på festivalen. Og med udtagelsen af ”Antboy: Den røde furies hævn” til Berlinalen står det klart, at den danske myredreng også i år tiltrækker opmærksomhed fra en af de største internationale filmfestivaler. ”Det er et kæmpe privilegium at være udtaget til Berlinalen” siger filmens producer Eva Jakobsen og fortsætter: ”Sidste år var vi jo så heldige, at Antboy fik verdenspremiere på Toronto Film Festival. Jeg kan ikke komme i tanker om andre serielle danske familiefilm, som to år i træk har præsteret at få international premiere på verdens største og mest anerkendte filmfestivaler. Det er vi vanvittigt stolte over.”

”Antboy: Den røde furies hævn” havde biografpremiere den 25. december og er nu udtaget til konkurrence i Generation Kplus, der har ry for at have et meget stærkt fokus på kvalitetsfilm af internationalt format til det unge publikum. Filmene vurderes af en børnejury og har mulighed for at vinde en krystalbjørn. Sidste gang en dansk familiefilm vandt sådan én var med Niels Arden Oplevs: ”Drømmen” i 2006.

”At være udtaget til konkurrence i Generation Kplus på Berlinalen vidner om, at den ambitiøse og kunstnerisk stærke danske familiefilm lever i bedste velgående.  Det er dejligt, at det store udland, nu for anden gang, får øje på en dansk supermyre. Det er en anerkendelse af, at ”Antboy: Den røde furies hævn” er mere end blot en fortsættelse af den første film, den er helt sin egen.” siger Ask Hasselbalch, der har instrueret begge Antboy-film.

Antboy-filmene er baseret på de populære bøger af Kenneth Bøgh Andersen, og begge Antboy-film er blevet godt modtaget af både publikum og anmelderne og blandt andet kaldt et succesfyldt nyt pust til dansk børnefilm og et bevis på, at superheltefilm ikke kun er forbeholdt Hollywood. Den første film blev solgt til 35 lande, blandt andet USA, hvor filmens trailer strøg ind på en førsteplads på den amerikanske iTunes chart. Den anden film, der netop har modtaget syv Robertnominering – blandt andet for bedste børne- og ungdomsfilm, er også allerede solgt til USA, Brasilien, Asien, Italien, Frankrig, Østeuropa og Skandinavien. Instruktøren Ask Hasselbalch er i øjeblikket i udvikling med den 3. og afsluttende film i Antboy-trilogien.

I ”Antboy – Den røde furies hævn” er Antboy populær som aldrig før, efter at han overvandt Gæmelkrå aka superskurken, Loppen. Men nu står myredrengen pludselig overfor en endnu ondere rival, Anti-Christian, den nye dreng på skolen, der ikke skyr nogen midler for at stjæle Ida fra ham. Og som om det ikke er nok, så er Pelle også hjemsøgt. En ny superskurk har meldt sig på banen…

 

Filmen er igen instrueret af Ask Hasselbalch og med historie og manuskript af Anders Ølholm.  Rollen som Antboy spilles fortsat af Oscar Dietz. Antboy-filmene produceres af Nimbus Film. ”Antboy – Den røde furies hævn” kan ses i biografer i hele landet.

 

For billeder se venligst: www.sf-film.dk/presse (BN: presse / PW: sf)

For yderligere information kontakt venligst:

Pressekoordinator Jens Ditlev på mail: jd@sf-film.dk eller telefon: 61 707 202

Producer Eva Jakobsen på mail: eva@nimbusfilm.dk eller telefon: 26 17 73 77