STEPPEULVEN af Ole Christian Madsen på DVD

 

Nu kan du købe ‘STEPPEULVEN’ på DVD

Ole Christian Madsens anmelderroste kærlighedsdrama ’STEPPEULVEN’ havde biografpremiere den 19. februar og har siden den 26. juni været tilgængelig hos digitale filmtjenester. Den 6. august udkom filmen så endelig på DVD.

DVD’en indeholder også et interview med Ole Christian Madsen

Internationalt har der været stor interesse for ’STEPPEULVEN’, og den har bl.a. været på filmfestivaler i Seattle, Istanbul og Prag.

Filmen om beat-poeten Eik Skaløe og hans forhold til Iben Nagel Rasmussen skabte fornyet interesse for bandet Steppeulvene, og i forbindelse med biografpremieren genudgav man det legendariske album HIP, mens både en biografi om Eik og en erindringsbog af Iben Nagel Rasmussen blev udgivet. Filmen er en smuk hyldest til 60erne og periodens lyd. Musikmagasinet Gaffa roste filmen og kaldte den ’underholdende og dybt rørende’.

I hovedrollen som Eik Skaløe ses Joachim Fjelstrup, der tidligere på året blev hædret som Shooting Star ved Berlin Film Festival, mens rollen som Iben Nagel Rasmussen spilles af Marie Tourell Søderberg, som fik sit store gennembrud i ’1864’. På rollelisten ses desuden Johannes Nymark, Anette Støvelbæk, Thure Lindhardt, Ola Rapace og Nikolaj Hübbe.

’STEPPEULVEN’ er instrueret af Ole Christian Madsen og er hans første spillefilm siden publikumssuccessen ’Superclásico’ fra 2011. Manuskriptet har Ole Christian Madsen skrevet sammen med Bo hr. Hansen, og filmen er produceret af Lars Bredo Rahbek for Nimbus Film. Filmen er indspillet i Kroatien, Argentina, Sverige og Danmark og er støttet af Det danske filminstitut.

Still - Steppeulven

Synopsis:

1962 er året hvor en hel generation lever, som var det deres sidste dag. For den unge aktivist Eik Skaløe (Joachim Fjelstrup) vender det op og ned på hans liv, da han forelsker sig hovedkulds i den smukke fredsaktivist Iben Nagel Rasmussen (Marie Tourell Søderberg), og hun forelsker sig i ham. Men Iben er barn af tiden, og hun tager parolerne om fri kærlighed og sex alvorligt. Hun fornægter den personlige ejendomsret og vil ikke nøjes med én mand, når hun kan få flere. Som i et klassisk trekantsdrama, indleder han en kamp for at vinde hele hendes kærlighed. Som poet, forfatter og sanger besynger han konstant sin kærlighed til hende og giver hende kælenavnet Itsi Bitsi. Men Eik må erkende sit nederlag, og i 1968 rejser han uden sin elskede Itsi Bitsi til Nepal, drømmenes land i øst – en rejse, han aldrig vender hjem fra.