Seerrekord på Broen med 3,3 mio. tv-seere

Seerrekord på Broen

Hele Skandinavian havde søndag og mandag premiere på det første afsnit af 3. sæson af successerien Broen. Det var den bedste sæsonåbning med et samlet seertal på 3.330.000 fordelt på Danmark, Sverige, Norge og Finland mod sæson 2’s 3.032.000. Hvilket derfor er en ny seerrekord for det dansk/svenske samarbejde.

“We are absolutely thrilled by the results,” udtalte Filmlance Internationals Anders Landström, der producerer serien i samarbejde med Bo Ehrhardt fra Nimbus Film. “We were hoping to match the numbers of Season 2, although less people watch linear TV today than two years ago. But we’ve done even better!”

Foruden seerrekord kunne serien, der er skabt af hovedforfatter Hans Rosenfeldt, bryste sig af meget stærke anmeldelser hos de lokale medier, der bød den konsekvente Nordic noir stil velkommen. Derudover roste de også det større fokus på den fascinerende hovedkarakter Saga Norén (Sofia Helin) og hendes nye danske samarbejdspartner Henrik Sabroe (Thure Lindhardt).

Broen3_still

Individuelle seertal

Ifølge statistikkerne lavet af Filmlance International er den svenske tilslutning vokset stødt sæson for sæson. Med en seerrekord på 1,4 millioner seere af åbningsafsnittet er der sket en stigning på 459.000 siden første sæson og 268.000 siden forrige sæsons premiere.

Danmarks seertal var også højt, og landede på 839.000 en lille stigning i forhold til sæson 2’s 818.000, men også et mindre fald fra seriepremierens 876.000. Finland hev til gengæld endnu en seerrekord hjem med 425.000 kontra 365.000. Norge oplevede et mindre fald af seere.

På nuværende tidspunkt er ingen Islandske tal kendt.

Serien vil også få premiere i flere andre lande såsom Tyskland (ZDF) og Storbritannien (BBC – i november). ZDF Enterprises som har lanceret den første sæson i mere end 160 territorier vil præsenterer den seneste sæson på den kommen MIPCCOM i Cannes.

Kilde: Nordisk Film & TV Fond