ROBOTBROR VINDER ECFA PRIS TIL 41. OULU INTERNATIONAL CHILDREN’S AND YOUTH FILM FESTIVAL

ROBOTBROR har vundet den europæiske Children’s Film Association (ECFA) pris ved den 41. Oulu International Children’s and Youth Film Festival i Finland i denne weekend.

Filmen er nu nomineret for prisen Best European Children’s Film of the Year som gives ud i løbet af International Film festival Berlin – Berlinale i Februar 2023.

ECFA prisen var skabt af European Children’s Film Association i 2010. Den gives ud til den bedste europæiske film i Children’s Film Competition af den internationale jury – festivalprogrammøren ved Goldener Spatz og for børnekategorien ved Nordic Film Days Lübeck Hanna Reifgerst fra Tyskland, administrerende kurator ved Riga International Film Festival Kristine Simsone fra Letland, og producer ved Northern Photographic Centre Taija Jyrkäs fra Finland.

Vinderen er ROBOTBROR, instrueret af Frederik Nørgaard.

Juryerklæring: “Den vindende film tager tilskuerne med på en tidsrejse til den nære fremtid. Igennem manuskriptets kreative vision stiller den spørgsmålet om hvem vi kommer til at være, og hvem vi er. Vil der være menneskelige robotter iblandt os i løbet af de næste årtier? Hvilke indflydelser vil det få på etik? Men filmen håndterer også hverdagsmæssige problemer som familierelationer og gruppepres. Filmen har en stærk hovedkarakter som empatisk tager tilskuererne med på hendes rejse, som balancerer teknologi og menneskelighed. I slutningen er det oprigtige forhold som viser sig at være det vigtigste.”

Instruktør Frederik Nørgaard: “Tusind tak for at have nomineret ROBOTBROR til ECFA 2022, og for jeres fantastiske indsats i at promovere europæiske film til børn og unge. Det er vigtigere end nogensinde før. Streamingtjenester er måske et åbent vindue til publikummet, men det er desværre også et vindue hvor narrativerne og de historier som bliver fortalt bliver mere og mere typiske og strømlinenede. Og til jer, kære publikum, tak for at se filmen og husk at blive ved med at gå i biografen – det er virkelig der magien sker.”

En kæmpe tak til Ouli International Children’s and Youth Film Festival juryen, DFI, FilmFyn, vores distributør Scanbox, og vores internationale salgsagent Sola Media – og selvfølgelig vores instruktør Frederik Nørgaard og hele filmcrew’et.