PRAKTIK VED NIMBUS FILM


PRAKTIK SOM READER

Vil du arbejde seriøst med vurdering af filmmanuskripter? Vil du vide alt om, hvordan man screener projektoplæg, manuskripter og bøger for at finde egnede film- og tvprojekter? Og har du samtidig lyst til at læse rigtig meget stof og skærpe dine dramaturgiske evner? Så er det måske dig, Nimbus Film kan tilbyde en praktikplads som Reader.

Stilling
Du kommer til at læse bøger, synopser, treatment og manuskripter – i meget stor stil. I tæt samarbejde med vore producere og udviklingsproducer skal du vurdere, hvad der er egnet til filmatisering.

Du får markedsindsigt og mulighed for at fintune dit flair for at skrive dramaturgiske vurderinger og indsigt i kvalitetskriterier i forhold til vurdering af forskellig typer projekter. Du får indblik i samarbejdet mellem bogforlag, manuskriptforfattere, instruktører og filmbranchens aktører, herunder distributører, biografmarkedet, streamingtjenester og finansieringsforhold.

Oven i hatten møder du en masse folk fra branchen, kommer til at indgå i en stab af sprudlende og engagerede medarbejdere og et team af unge ligesindede og får medansvar for at drive et et af Danmarks bedste filmselskaber, hvor du udvikler dig og netværker gennem seminarer og sociale aktiviteter.

Kvalifikationer
Du er fortrolig med de gængse filmgenrer, -analysemetoder og –værktøjer. Du brænder for dramaturgi og filmdramaturgi i særdeleshed. Praktikken er særlig interessant, hvis du går med en manuskriptforfatter i maven. Du føler at du har en fornemmelse for, hvad en god film er rundet af, uden at være tungt teoretisk eller snæver i din smag.

Du behersker dansk og engelsk, gerne svensk/norsk og er velformuleret i skrift og tale, analytisk, struktureret, metodisk, initiativrig – og vild med at læse.

PRAKTIK SOM PRODUCERASSISTENT

Vil du gerne vide, hvordan ideer bliver til film og tv-serier? Hvordan man kommer ind i filmbranchen, hvordan manuskripter udvikles, hvordan kunstneriske, økonomiske og strategiske processer går hånd i hånd i professionel film- og tvserie produktion…? Så er det måske dig, Nimbus Film kan tilbyde praktikplads.


Stilling
Du bliver assistent til produceren og lærer om filmfaglige processer og samarbejder på kryds og tværs og med filmbranchens vigtigste aktører – nationalt og internationalt. Det giver dig perspektiv, erfaring og strategisk indsigt i processerne – og til måske selv en dag at kunne gøre fiktionsproduktion til din levevej.

Med opgaverne følger et stort ansvar, så du får løbende feedback og evalueres.

Du følger producerens arbejde som koordinator og kommer i berøring med kreativ manus- og projektudvikling, research, casting, finansiering, økonomi og budgettering, jura, teknisk produktion, lancering og festivalstrategi – ja, bliver klædt bredt på til en bred palét af udfordringer gennem praktiske opgaver og interne seminarer.

Du indgår i en stab af sprudlende og engagerede medarbejdere og får medansvar for at drive et af Danmarks bedste filmselskaber, mens du udvikler dig fagligt, personligt og gennem sociale netværksdannende aktiviteter.

Kvalifikationer
Du skal kunne holde mange bolde i luften, være arbejdsom, tage selvstændigt initiativ, kommunikere på dansk og engelsk, have lyst til at organisere og få ting til at ske. Hvis du har særlige interesser og evner, prøver vi udvikle på disse også. Du må gerne have kørekort.Praktisk info
Praktikperioden løber fra februar 2022 til og med juni 2022. Stillingen svarer til en fuldtidsstilling, dog med mulighed for at følge et fag eller have studiearbejde sideløbende. Arbejdet er fleksibelt, og du superviseres løbende. Praktikken foregår på Nimbus Film, som bor på Vesterbrogade 149, København V.

Du er under uddannelse og kan dokumentere, at praktikforløbet er meritgivende og godkendt på dit studie (og således SU-godkendt). Du må ikke modtage arbejdsløshedsgodtgørelse eller kontanthjælp under praktikken. Praktikforløbet er ulønnet.

Nimbus Film
…er et af Danmarks største filmselskaber og i rivende udvikling. Vi har en række prisvindende film og tv-serier bag os og en masse spændende nyt i udvikling. Læs mere på www.nimbusfilm.dk.

Ansøgning
Ansøgninger og spørgsmål rettes til Claus Thobo-Carlsen på mail på admin@nimbusfilm.dk. Ansøgningsfrist: ansøgninger og samtaler behandles løbende; jo før du søger, des bedre chancer. Der er et begrænset antal pladser.
Se vores nuværende praktikanter fortælle om et praktikforløb her: https://www.instagram.com/p/CT7WuuXsFhh/