FRANSK MEDIEKONCERN INVESTERER I NIMBUS FILM

Nimbus Film har underskrevet en aftale med den europæiske mediekoncern Newen, et datterselskab i TF1-koncernen.  Partnerskabet styrker det danske selskabs position og muligheder inden for udvikling, produktion og distribution af både film og tv-serier og sikrer Nimbus Film et strategisk samarbejde med Newen-gruppens øvrige internationale selskaber.

Ejerne af Nimbus Film, Bo Ehrhardt og Birgitte Hald, udtaler:

Vi ser meget frem til det kommende samarbejde og for Nimbus Film giver partnerskabet med Newen os mulighed for at styrke vores produktion af film og tv-serier. Med Newen har vi fundet en partner, som deler vores værdier og vision om at producere lokalt indhold til et globalt marked. At Newen ønsker at understøtte Nimbus i sin nuværende form med frihed til fortsat at agere som et selvstændigt produktionsselskab har været afgørende for processen.

Medieselskabet Newen er et af Europas førende selskaber indenfor produktion og distribution af film og tv. Med hovedkvarter i Paris (Capa, 17 juin, Telfrance, Production Valley og Blue Spirit) og fire produktions-selskaber i Amsterdam (Tuvalu, Column, CCCP og Pupkin), samt med et internationalt network (Newen Network) i Canada, Tyskland og Holland, er Newen nu også på vej ind på det nordiske marked.

Romain Bessi, administrerende direktør for Newen, udtaler:

Med udgangspunkt i Newens mål om at ekspandere de dynamiske, kreative markeder og få adgang til nye formater og talenter fandt vi det naturligt at se mod Danmark. Her stod det hurtigt klart, at et samarbejde med Nimbus Film ville være det helt rette valg for os. Bo og Birgitte har skabt en spændende virksomhed, som har produceret fantastiske film og tv-serier og som er bygget op omkring sunde værdier. Hos Newen deler vi disse værdier, så vi følte hurtigt, at tiden var rigtig for begge parter til at arbejde sammen. Vi vil give Nimbus Film adgang til flere ressourcer, til vores distributionsteam, til vores formater og adgang til øvrige selskaber. Samarbejdet har allerede fået en god start, idet flere spændende projekter er undervejs.

Nimbus Films stiftere, Birgitte Hald og Bo Ehrhardt, ejer fortsat majoriteten af selskabet og varetager filmselskabets daglige ledelse.

Nimbus Film blev stiftet i 1993 af Birgitte Hald og Bo Ehrhardt og kan fejre 25 års jubilæum i det kommende efterår. Selskabet står bag talrige markante produktioner som FESTEN, MIFUNES SANG, FLAMMEN & CITRONEN, KONGEKABALE, SUPERCLASICO, SORTE KUGLER, SPARROWS og ikke mindst en række internationale co-produktioner som LOUDER THAN BOMBS og VIRGIN MOUNTAIN.

Blandt selskabets kommende produktioner er bl.a. flere nye tv-serier til både danske tv-stationer og internationale streamingtjenester samt flere spillefilm, heriblandt dramaerne VORES MAND I AMERIKA af Christina Rosendahl, ECHO af Rúnar Rúnarsson og 1. Verdenskrigsdramaet ERNA I KRIG af Henrik Ruben Genz og Bo Hr. Hansen efter en roman af Erling Jepsen.

For yderligere spørgsmål kontakt venligst Nimbus Films direktør Birgitte Hald.

Læs mere på Mediawatch:

https://mediawatch.dk/secure/Medienyt/TV/article10853809.ece