NIMBUS FILM SAMARBEJDER MED UNIVERSITET OM VIRTUAL REALITY

Virtual reality, augmentet reality og mixed reality kommer til at eksplodere de kommende år, siger alle prognoser. Hvad giver det af muligheder og udfordringer for filmbranchen?

For at udforske dette har NIMBUS FILM i denne uge afholdt et stort event i samarbejde med Aalborg Universitet København og Dare Distrup med titlen: DISRUPTING THE FILM INDUSTRY WITH VR (d. 20-26. marts 2017).

Jannick B. Pedersen, serieiværksætter og bestyrelsesformand i Dare Disrupt: ”Digitale teknologiske muligheder udvikler sig eksponentielt. De fleste virksomheder begriber først udviklingen, når de er blevet overhalet indenom. Med NIMBUS FILM STUDENT VR CHALLENGE er deri skabt muligheder for nye samarbejder mellem kompetente unge, der bruger nye medier og teknologier, og en etableret, succesfuld og innovativt tænkende spiller i filmbranchen.”

Direktør Birgitte Hald, Nimbus Film: ”NIMBUS FILMS STUDENT CHALLENGE har givet os inspiration, som vi tager med ind i vores udviklingsarbejde fremover – både i relation til produktion af film og tv-serier og som markedsføringstiltag. Begivenheden har været en stor succes for alle – deltagere som partnere – så vi går nu i tænkeboks om at videreudvikle samarbejdet med Aalborg Universitet og Dare Disrupt.”

2. pladsen: VR-iD

HVORDAN ER DET FOREGÅET:

I sidste uge har i alt 50 studerende fra 9 forskellige videregående uddannelsesretninger været gennem seminarer og workshops, og har arbejdet med at udvikle ideer og forretningsmodeller til hybrider mellem film og VR. Det ugelange hackaton har været afholdt i Aalborg Universitets faciliteter i Sydhavnen, København, hvor der har været adgang til sparring, udstyr, lokaler for deltagerne i fyraftentimerne og weekenden.

Deltagerne har selv teamet op tværfagligt fra institutioner som AAU, DMJX, ITU, DTU, KU, CBS, KEA og Den Danske Filmskole. Utallige ideer er blevet endevendt i et ultrakomprimeret forløb, endeligt udvalgt og præsenteret.

Sent søndag aften kunne en professionel branchejury kåre vinderholdet, som præsenterede et koncept, hvor tv-serieproduktion sammentænkes med augmentet reality. De to runner up hold har tænkt ny teknologi som mixed reality ind i markedsføringssammenhænge samt i forbindelse med ny neurofeedback-teknologi.

Den professionelle branchejury har bestået af direktør Birgitte Hald og producent og medejer Bo Ehrhardt (NIMBUS FILM), direktør Simon Lajboschitz (KHORA), leder Simon Jon Andreasen (DADIU), bestyrelsesformand Jannick B. Pedersen (DARE DISRUPT), samt professorer Henrik Schønau Fog, Lars Reng, Niels Christian Nillson og Rolf Nordahl (AAU)

VR Challenge 17 3. pladsen De frie radiklaer

3. pladsen: De Frie Radikaler

Vinderholdet: ”Straight Out of Pre-Comp”, består af Oliver Larsen, David Albrecht Kvien, Caroline Kjellberg, Joshua Chronsted Englar og Hans Christian Cabrillos Jacob, som har vundet muligheden for at lave pilot på deres koncept med professionel bistand. Atypisk for de andre hold består vinderholdet kun af medlemmer fra samme uddannelsessted (DMJX) og er primært drenge, hvor piger ellers har udgjort 1/3 af alle deltagere.

NIMBUS FILM VR STUDENT CHALLENGE 2017 har været arrangeret i samarbejde med Jannick B. Pedersen fra DARE DISRUPT og professor Henrik Schønau Fog og associateprofessor Lars Reng Center for Applied Game Research (CEAGAR), Medialogi uddannelsen samt Samsung Media Innovation Lab for Education (SMILE), Aalborg Universitet.

 

Yderligere info om eventen: https://www.facebook.com/events/287256611689365