TORDENSKIOLD AFSLUTTER OPTAGELSER I PRAG

Henrik Ruben Genz har netop afsluttet 29 dages optagelser i Prag på sin kommende spillefilm TORDENSKIOLD. Jacob Oftebro og Martin Buch spiller hovedrollerne som admiral Tordenskiold og kammertjener Kold. TORDENSKIOLD forventes at få premiere i januar 2016.

 

Produktionen bag TORDENSKIOLD har nu afsluttet optagelserne i Prag i Tjekkiet. I TORDENSKIOLD følger vi den kun 29-årige viceadmiral Tordenskiold, spillet af Jacob Oftebro, og hans kammertjener Kold, spillet af Martin Buch. Året er 1720, freden er underskrevet, krigen er slut og søhelten aner ikke, hvad han skal stille op med sit liv. Kold overtaler ham til at tage på frierfærd til England, men turen udvikler sig til en morsom og grotesk rejse fra Christianshavn, ned gennem Danmark over grænsen og ind i de nordtyske riger.

TV2 Nyhederne var med bag om optagelserne i Prag, hvilket resulterede i et indslag fra settet lørdag d. 22. november 2014. I indslaget fokuserer de blandt andet på det historiske belæg i filmen, hvor de interviewer både skuespillere, instruktør Henrik Ruben Genz og manuskriptforfatter Erlend Loe.

“Det synes jeg er et helt latterligt krav. Så må man holde op. Det eneste krav er, at det skal være originalt, og at det skal fungere kunstnerisk. Ellers må historikerne begynde at lave film”, lyder det fra filmens manuskriptforfatter, Erlend Loe.

HER kan du se eller gense indslaget om TORDENSKIOLD.

 

TORDENSKIOLD produceres af Lars Bredo Rahbek for Nimbus Film med støtte fra Det Danske Film Institut, Norsk Filminstitutt, Svenska Filminstitutet, Czech Film Commission, Nordisk Film & TV Fond og Eurimages i samarbejde med DR, SVT, C More og Yle samt i co-produktion med Hummel & Nimbus i Oslo, Sirena Film i Prag og Anagram Film i Lund. Filmen bliver distribueret af SF Film A/S.