STEPPEULVEN TIL TORONTO

OLE CHRISTIAN MADSENS NYE FILM “STEPPEULVEN” FÅR VERDENSPREMIERE I TORONTO

ITSI BITSI Eik & Iben ferry

Ole Christian Madsens nye spillefilm STEPPEULVEN er udtaget til Toronto International Film Festival, hvor filmen får verdenspremiere i ”Comtemporary World Cinema” – sektionen.

”Vi er meget stolte over udtagelsen til Toronto og glæder os til at vise filmen, om den legendariske Eik Skaløe, for det nordamerikanske publikum på en af filmbranchens mest prestigefyldte filmfestivaler”, siger filmens producer Lars Bredo Rahbek fra Nimbus Film.

“STEPPEULVEN er en film om ung og altoverskyggende kærlighed. Jeg er overbevist om, at filmen vil imponere og røre publikum i Danmark, såvel som i udlandet. Det er en universel historie om relationerne mellem mand og kvinde, om poesiens magt, og musikkens evne til at farve vores liv. Toronto har altid haft et særdeles godt øje til Ole Christians film, der skiller sig ud ved næsten alle at have været udtaget til visning på denne, Nordamerikas førende, filmfestival. Deltagelsen vil være et perfekt startskud for filmens danske og internationale liv og forhåbentlig  stille filmen stærkt som mulig dansk Oscar kandidat i 2016. Præcis det samme gjorde sig gældende med SUPERCLÁSICO, der kom meget tæt på en amerikansk slutnominering for to år siden.”

STEPPEULVEN er en smuk kærlighedshistorie om Eik Skaløe, forsangeren i det myteomspundne 60’er band Steppeulvene og dennes store kærlighed Iben Nagel Rasmussen. Filmen er baseret på virkelige begivenheder, og fortæller hvordan den unge aktivist Eik møder Iben i begyndelsen af 60’erne. De betages af hinanden og indleder en besættende affære, som først slutter ved hans alt for tidlige død seks år senere.

I filmen har Ole Christian Madsen samlet et forførende hold af nye, danske skuespillere. I rollen som Eik Skaløe ses det debuterende stortalent, 27 årige Joachim Fjelstrup. I rollen som hans livs kærlighed Iben ses Marie Tourell Søderberg. Derudover medvirker navne som Johannes Nymark og Christian Gade Bjerrum samt etablerede skuespillere som Thure Lindhardt, Anette Støvelbæk og svenske Ola Rapace.

Toronto International Film Festival finder sted fra 4. – 14. september. Både Ole Christian Madsen, producer Lars Bredo Rahbek og filmens to hovedrolleindehavere Joachim Fjelstrup og Marie Tourell Søderberg forventes at deltage.

Filmen er produceret af Lars Bredo Rahbek for Nimbus Film i co-produktion med MP Film Production i Zagreb, Bleck Film & TV AB i Stockholm, Beofilm Post Production og  Mainstream ApS med  støtte fra Det Danske Filminstitut v. Steen Bille, Nordisk Film & TV Fond, Svenska Film Institutet, Croatian Audiovisual Centre og i samarbejde med TV2 Danmark og Film i Skåne.

Filmen distribueres af SF Film og får dansk biografpremiere 19. februar 2015.