BROEN lll KOMMER TIL EFTERÅRET 2015

Det er nu blevet besluttet at dramaserien Broen fortsætter med en tredje sæson på DR1.

Optagelserne forventes at begynde til september og serien får premiere til efteråret 2015 på DR1 og SVT. I den nye sæson møder Saga Noren store udfordringer og nye kolleger, da Kim Bodnia ikke vender tilbage i rollen som makkeren Martin Rohde

Knap en million seere fulgte i anden sæson Saga og Martins jagt på miljøterroristerne, som satte skræk i hele øresundsregionen. Også i udlandet har Broen vakt stor interesse, hvor endnu flere millioner seere har stiftet bekendskab med de mildt sagt komplekse relationer mellem dansk og svensk politi.

Jeg glæder mig over at vi næste år kan give seerne endnu en sæson af Broen. Tredje sæson tager os nye veje og det tegner rigtig godt for handlingen, siger DR Dramachef Piv Bernth.

Når Broen vender tilbage søndag aften på DR1 i efteråret 2015, skal Saga Norén klare sig uden sin vante makker. Det bliver et nyt hold af politifolk, som skal løse kriminalsager i Øresundsregionen.

Konceptuerende instruktør på Broen III bliver svenske Henrik Georgsson og episodeinstruktør bliver danske Rumle Hammerich, som også har instrueret afsnit af Borgen I. Hovedforfatter er fortsat Hans Rosenfeldt, med Camilla Ahlgren, Nikolaj Scherfig, Erik Ahrnbom og Astrid Øye.

– Vi har stadig meget at berette om Saga Norén og nu kan vi også præsentere seerne for nye spændende karakterer i Broens univers og udvikle deres relationer med hinanden. Sæson tre føles rigtig fascinerende at arbejde med og jeg lover at ingen bliver skuffede, siger hovedforfatter Hans Rosenfeldt.

Broen III produceres af Nimbus Film og Filmlance International og er et samarbejde mellem DR og SVT. Serien har derfor premiere samtidig i Sverige og Danmark til efteråret 2015.

“Pressemeddelelse fra dr.dk”