BROEN II – EUROPAS BEDSTE TV-SERIE

Den dansk-svenske tv-serie BROEN II har i aften modtaget intet mindre end to priser af tre mulige ved den prestigefyldte internationale tv-festival i Monte-Carlo.

Med prisen ”Den Gyldne Nymfe” blev BROEN II hædret som den Bedste Europæiske Drama TV-serie i skarp konkurrence med bl.a. engelske DOWNTOWN ABBEY. Samtidigt modtog Kim Bodnia prisen som Bedste Mandlige Skuespiller for sin rolle som Martin Rohde i BROEN II.

Dermed fortsætter BROEN sin sikre internationale succes, for udover en lang række priser, deriblandt Prix Europa, BAFTA 2013 nominering og The Int. TV Dagger Award, er tv-serien solgt til hele verden, ligesom der er produceret flere remakes af den kendte historie.

”BROEN II har ligesom forgængeren placeret sig i toppen blandt de allerbedste tv-serier i verden og det er vi stolte over. Ikke bare fordi det er vigtigt for Nimbus Film, DR & vores øvrige partnere at bringe vore film og tv-serier ud i hele verden, men også fordi det viser, at vi har holdt niveauet i den altid svære sæson to. Stort tillykke til Kim med en meget velfortjent pris og for en fantastisk indsats gennem to sæsoner”, udtaler filmens danske producent Bo Ehrhardt fra Nimbus Film.

Og Bo Ehrhardt fortsætter: “Priserne er et fornemt skulderklap, mens vi forbereder sæson tre. Med Martin-rollen ude af billedet har vores forfattere genopfundet serien og turdet gå endnu længere med karakterer og plot. Jeg er sikker på at sæson tre bliver den mest originale sæson hidtil.”

Priserne blev modtaget ved en festlig ceremoni tidligere på aftenen i Monte Carlo af Sofia Helin og Kim Bodnia.

Link: http://www.tvfestival.com/2014/index.php

Efter de første to succesrige sæsoner er Nimbus Film og Filmlance International klar til at begynde optagelserne til tredje sæson med ti nye afsnit. I den nye sæson møder Saga Norén (Sofia Helin) helt nye store udfordringer og ikke mindst nye spændende kolleger, da Kim Bodnia ikke vender tilbage i rollen som makkeren Martin Rohde.

Broen er produceret af Bo Ehrhardt, Nimbus Film fra Danmark og Anders Landström, Filmlance International fra Sverige, i samarbejde med bl.a. SVT, DR, ZDF og NRK.

For spørgsmål om ovenstående kontakt venligst:

Producent Bo Ehrhardt, Nimbus Film, +45 2627 1110

Presseansvarlig Freddy Neumann, +45 2046 7846