Med et islandsk ECHO til Cannes

Når den 14. udgave af L’Atelier løber af stablen under dette års filmfestival i Cannes, bliver det med et islandsk besøg. Rúnar Rúnarsson er nemlig én af de 15 filminstruktører, der er blevet udvalgt til L’Atelier. Rúnarsson er udvalgt med hans igangværende filmprojektet ECHO, der har Nimbus Island som producent. 

” ECHO is a film where reality will be captured, initiated and staged. The narrative approach is like picking up stones on the beach.  Each stone is special in some way and united, assembled into a mosaic picture, they create a whole.”
Rúnar Rúnarsson.

L’Atelier-programmet skaber muligheden for, at udvalgte instruktører og filmskabere med et lovende projekt undervejs får adgang til international finansiering og får ’speeded’ produktionsprocessen op. Ud af i alt 202 deltagende projekter gennem L’Atelier-programmets levetid er 145 film udkommet i biografen, mens 28 film i øjeblikket er i præproduktion. Det er derfor en stor mulighed, der kan sætte yderligere gang i tilblivelsen af ECHO, der produceres af Nimbus Island med Nimbus Film (DK) og Pegasus Pictures (IS) som co-producenter.

 

Fakta – L’Atelier

L’Atelier er et program for talentfulde filmskabere. Programmet har som mål at styrke kontakten mellem filmskabere og filmindustrien, for på den måde at hjælpe med at realisere deres adgangsgivende filmprojekt. Hvert år udvælges 15 filmskabere fra forskellige lande verden over på baggrund af deres igangværende filmprojekt samt kvaliteten af deres hidtidige værker.

 

Fakta – Rúnar Rúnarsson

Født. 20.01.77 i Reykjavik, Island
Rúnar Rúnarsson har bl.a. instrueret filmene Volcano og Sparrows, hvor sidstnævnte bl.a. vandt bedste manuskript og juryprisen på São Paulo International Film Festival.
Har vundet omtrent 100 priser for kortfilmstriologien ”Crossroads” samt modtaget nomineringer til både Oscar og Palme d’Or for bedste kortfilm.