Instruktør Christina Rosendahl starter optagelser på ”Vores mand i Amerika” med Ulrich Thomsen og Mikkel Boe Følsgaard

Instruktør Christina Rosendahl går snart i optagelser med 2. verdenskrigs-dramaet ”Vores mand i Amerika” – en fascinerende og dramatisk fortælling om den modstandskamp, Danmarks ambassadør i Amerika, Henrik Kauffmann, udkæmpede under krigen. Ulrich Thomsen spiller Henrik Kauffmann, mens Mikkel Boe Følsgaard spiller hans nære medarbejder, diplomaten Povl Bang-Jensen.

9. april 1940 angribes Danmark af det nazistiske Tyskland med krav om øjeblikkelig og betingelsesløs kapitulation. Regeringen overgiver sig efter få timer og indleder herefter et samarbejde med nazisterne. Men på den anden side af Atlanten sidder Danmarks ambassadør i Amerika, vovehalsen og verdensmanden Henrik Kauffmann, der er villig til at sætte alt på ét bræt. Han nægter at føje de tyske krav og iværksætter i stedet en rebelsk plan for at besejre Hitler og dermed give den danske befolkning friheden tilbage.

Christina Rosendahl siger: ”Henrik Kauffmann er en vild, modig og overrumplende karakter. En politisk rebel, der beslutter sig for at gå sin helt egen vej på et for Danmark meget farligt tidspunkt. Hans enegang fascinerer mig dybt. Hans drivkraft og hans kompromisløshed. Han skabte helt ekstraordinære resultater, men prisen var høj. Jeg glæder mig meget til dele fortællingen om Henrik Kauffmann med resten af verden”.

”Vores mand i Amerika” starter optagelser den 8. april i Ungarn og Danmark og får biografpremiere i foråret 2020. Et år som samtidig markerer 75 året for Danmarks befrielse.

Se mere på DFIs hjemmeside.