Ikonisk Porsche fra BROEN bortauktioneres til velgørenhed

Nu hvor fjerde og sidste sæson i den dansk-svenske tv-serie BROEN er afsluttet, bliver hovedrolleindehaveren Saga Noréns ikoniske Porsche sat til salg på velgørenhedsauktion i London.

Fredag den 13. Juli bliver der mulighed for at købe den olivengrønne Porsche 911S fra 1977 på Bonhams Festival of Speed Sale i Goodwood i England. Her vil skuespilleren Sofia Helin, der spiller den usædvanlige svenske kriminalassistent Saga Norén i BROEN fra 2011 til 2018 også selv være tilstede. Hvad bilen kan indbringe vil tiden vise.

Indtægterne fra salget skænker producenterne bag tv-serien, danske Nimbus Film og svenske Filmlance International samt øvrige partnere, til den internationale organisation WaterAid, som arbejder for en verden, hvor alle mennesker har adgang til rent vand og sanitet.

Sagas Porsche er ikke bare en stor del af mit eget skuespillerliv – den er også blevet en del af TV-historien. Det glæder mig meget at denne ikoniske bil også kan gøre en forskel efter tv-optagelserne af ’Broen’,” siger Sofia Helin, der selv er ambassadør for WaterAid.

Det dansk-svenske samarbejde om tv-serie ’Broen’ har været en historisk tv-succes og er blevet vist i 188 lande verden over. Herudover er der lavet flere genindspilninger af serien, hvor handlingen foregår mellem nabolande som USA og Mexico, Rusland og Estland og Storbritannien/Frankrig.

Alle sæsoner af Broen er skabt i samarbejde med DR og SVT, og serien kan nu også streames på Filmstriben, Netflix, m.fl.

Seriens danske producent Bo Ehrhardt fra Nimbus Film siger ” Nøjagtig som med Saga har bilen opnået kultstatus. Vi glæder os over, at bilen både kan give fokus på en god sag som WaterAid og måske kommer til at gøre én af seriens mange fans verden over til lykkelig ejer. Vi må sige, at den internationale interessen omkring Broen har været ganske overvældende – alene vores Facebookside har 138.000 fans fra alle steder i verden”