Broen III og Steppeulven nomineret til Robert & Bodil

Danmarks Filmakademiets Robert

Danmarks Film Akademi blev stiftet af en lang række personer med faglig tilknytning til filmbranchen i 1982, og i 1984 blev Robert Prisen afholdt for første gang. Filmakademiets formål er at fremme filmen som selvstændig kunstart.

Formålet søges blandt andet nået ved afholdelse af filmforevisninger af kunstnerisk interessante film og med mellemrum at invitere filmfaglige personer. Ligeledes afholdes bl.a. visninger af prisvindende kortfilm for Filmakademiets medlemmer.

Den mest udadvendte og omfattende begivenhed, som Filmakademiet står for, er dog uddelingen af årets Robert-priser. Et underholdende show men også en begivenhed, hvor filmbranchen mødes i festligt lag for at anerkende kolleger for deres ypperste indsats i løbet af det forgangne filmår.”

 

I år er Broen III og Steppeulven nomineret i følgende kategorier:

Årets kvindelige hovedrolle: Marie Tourell Søderberg
Årets kostumier: Manon Rasmussen
Årets sminkør: Tina Jesenkovic
Årets sounddesigner: Hans Møller

Årets danske tv-serie: Broen III
Årets mandlige hovedrolle- tv-serie: Thure Lindhardt
Årets mandlige birolle – tv-serie: Nicolas Bro
Årets kvindelige birolle – tv-serie: Sarah-Sofie Boussnina

 

Film kritikernes Bodilpris

Steppeulven formår også at samle en enkelt nominering ind til Joachim Fjeldstrup for årets bedste mandelige hovedrolle.

““Bodil” er kritikernes filmpris. Fra 1948 til i dag har Danske Filmkritikere, som samler dagspressens filmskribenter uddelt “Bodil”-priser til dansk og udenlandsk film. “Bodil” er uafhængig af kommercielle interesser og fungerer som en pejling af hvilke film og skuespillere, kritikerstanden opfatter som mest prisværdige.

Som Danmarks ældste film-pris fik “Bodil” sin debut den 29. april 1948. Arrangementet i Københavns fornemme restaurant “Ambassadeur” var sat op efter amerikansk mønster med festivitas og celebre gæster. ‘Hovedpersonen’ glimrede dog ved sit fravær. Statuetten var ikke blevet færdig hos Bing og Grøndahl, men én af aftenens værter, Mogens Lind, kunne dog fremvise en lerkopi af figuren og lægge op til debatten om, hvad den skulle hedde. Statuetten, der var skabt af tegneren Ebbe Sadolin og billedhuggeren Svend Jespersen, blev senere samme år – i november ved en mindre reception overrakt prismodtagerne. Og da havde den fået navnet “Bodil” efter de to store kvinder i dansk film: Bodil Kjer og Bodil Ipsen.”