Broen får Russisk/estisk remake

Det er netop offentliggjort, at tv-serien BROEN/BRON skal have et remake med Rusland og Estland i hovedrollerne.  Optagelserne til de første to sæsoner begynder i juni 2016, hvor et lig dukker op præcist på grænsestregen på Narva Broen, som forbinder Rusland og Estland. Herefter skal de to nabolande i første omgang samarbejde om at løse mysteriet i to sæsoner.

BROEN/BRON er udviklet og produceret af danske Nimbus Film og svenske Filmlance International. Den originale dansk/svenske udgave af tv-serien er indtil i dag blevet remaket både med USA/Mexico samt England/Frankrig som nabolande, der støder lidt kulturelt sammen, når de må samarbejde om grænseoverskridende kriminalitet.

I den kommende russisk/estiske udgave skal de to efterforskere spilles af russiske Michael Porechenkov og estiske Ingeborga Dapkunaite, som begge er meget populære i deres hjemlande.

broen_3_pic

Den danske producent, Bo Ehrhardt, udtaler: ”BROEN er et ægte internationalt tv-format, som blander den gode historie, interessante karakterer og provokerende tematikker. Det er utroligt spændende at se, hvad der kommer til at ske, når konceptet skal udspille sig op mod den unikke politiske og sociokulturelle russisk/estiske situation. Vi ser meget frem til at vores producentkolleger på Weit Media i Moskva skal i gang med produktionen med et forrygende cast. Serien skal vises på en af de største russiske kanaler, NTV, allerede fra næste år, som jeg forstå det.”

Broen IV i udvikling

Siden premieren i Danmark og Sverige i 2011 har tv-serien BROEN/BRON støt og roligt udbygget sin internationale succes. Tredje sæson af serien har overgået alle forventninger og været den mest succesrige sæson hidtil. Den er på nuværende tidspunkt solgt til 157 territorier i verden og successen kan bl.a. ses på, at BROEN/BRON har været den højst ratede serie af alle på BBC4 i 2015 – det er ikke hverdagskost i krimiens hjemland, Storbritannien. Nimbus Film og Filmlance International udvikler i øjeblikket seriens fjerde sæson i tæt samarbejde med seriens samarbejdspartnere.

Foruden Nimbus Film og Filmlance International produceres BROEN/BRON i co-produktion med Danmarks Radio, Sveriges Television, ZDF, ZDF Enterprises, Film i Skåne, NRK, Lumiere Group, Copenhagen Film Fond, Ystad-Österlen Filmfond og støttes af EU’s Creative Europe Programme og Nordvision.