Broen 3 dobbelt op på priser i London

Broen 3 har haft kæmpe succes på C21 Awards i London.

Den dansk-svenske drama-serie Broen, hvis foreløbigt sidste afsnit blev sendt den 1. advendt, var på alles læber og anmelderne var elle vilde. Men det er ikke bare i Danmark og resten af Skandinavien, at serien har sin sejrsgang. Torsdag, d. 3. december, blev serien belønnet med to af de i alt tolv C21 Awards på Drama-festival i London. Det er branchepriser uddelt af en international jury inden for dramabranchen.

Broen, der er produceret af Nimbus Film, Filmlance, DR & SVT, vandt for bedste tilbagevendende serie, mens Sofia Helin tog prisen for bedste kvindelige hovedrolle for at spille Saga Norén.

Det kommer ikke som nogen overraskelse, at både Nimbus og DR er meget beæret over denne hæder. ”Det er fremragende tv, der er blevet prisbelønnet i London, og DR er stolte af at være en del af det nordiske samarbejde, der har skabt serien. ” Udtaler DRs dramachef Piv Bernth i en pressemeddelelse.

Serien går fortsat sin sejrsgang uden for Skandinavien, den højdramatiske serie hen over Øresundsbroen er vist i England, Rusland, Japan og Colombia. Faktisk er serien vist eller vil blive vist i 160 lande verden over. Ligeledes har der både været en Amerikansk remake (The Bridge) og en engelsk-fransk udgave (The Tunnel), men det lader til, at man i London foretrækker originalen.