BAMSE åbner Biografklub Danmark-ballet!

Still: Martin Dam Kristensen


Sæsonen skydes i gang

Vi er meget stolte over at kunne fortælle, at BAMSE er udvalgt som åbningsfilm til Biografklub Danmarks kommende sæson 2022/23. 


Om BAMSE

Det rørende feel-good drama handler om, og er en hyldest til, en af Danmarks mest elskede musikere Flemming Bamse Jørgensen. Filmen fortæller den ukendte historie om manden bag de mange hits som “Vimmersvej”, “I en lille båd der gynger” og “Hvorfor går Louise til bal”, og hans stræben efter anerkendelse og kærlighed. Flemming bliver som den eneste af 12 søskende bortadopteret som barn, og hans adoptivfar ønsker brændende, at Flemming skal overtage familiens fabrik. Til faderens skuffelse vælger Flemming dog musikken og bliver frontmand i Bamses Venner. En splittet baggrund, der sætter sig dybe spor i Flemmings liv. 


Bagom BAMSE

Filmen er instrueret af Henrik Ruben Genz, som bl.a. er kendt for krigsdramaet ERNA I KRIG, og på rollelisten ses Anders W. Bethelsen som Flemming og Johanne Louise Schmidt som Flemmings kone Käte. Til Bamses ikoniske toner ses også kendte ansigter som Henrik Birch, Lars Ranthe og Signe Egholm Olsen.

BAMSE får premiere d. 25. August som den første af de 10 udvalgte film i Biografklub Danmarks program. De resterende 9 bliver offentliggjort i starten af juni, oplyser biografklubben, som har i omegnen af 200.000 medlemmer hver sæson. Det er derfor en stor glæde at BAMSE åbner ballet!