NIMBUS SØGER PRAKTIKANTER

Nimbus Film søger hvert år praktikanter fra videregående uddannelser med relevant erfaringsbaggrund.

Praktik som filmproducer?

Vil du gerne vide, hvordan ideer bliver til film og tv-serier? Hvordan man kommer ind i filmbranchen, opleve at ideer udvikles og bliver til film eller tv-serier, får erfaring med de kunstneriske, økonomiske og strategiske processer, som går hånd i hånd i professionel film- og tv-serie produktion? Så er det måske dig, Nimbus Film kan tilbyde praktikplads som enten producerassistent eller reader.

Praktikperioden løber fra februar 2025 til og med juni 2025

Stillingerne:

Som producerassistent bliver man assistent til produceren og lærer om filmfaglige processer og samarbejder på kryds og tværs og med filmbranchens vigtigste aktører – nationalt og internationalt. Det giver grundlæggende perspektiv, erfaring og strategisk indsigt til at man kan gøre fiktionsproduktion til sin levevej. Man følger producerens arbejde som koordinator og kommer i berøring med kreativ manus- og projektudvikling, research, casting, finansiering, økonomi og budgettering, jura, teknisk produktion, lancering og festivalstrategi – ja, bliver klædt bredt på til en bred palet af udfordringer gennem praktiske opgaver og interne seminarer.

Som reader læser man manuskripter, bøger og skriver rapporter og arbejder primært med noget, der har med tekster at gøre. Men er med til at vurdere udefrakomne projekters potentiale og har selv en forfatter i maven og konkret praktisk erfaring med at skrive fiktion, så man ikke alene har teoretisk viden om f.eks. filmdramaturgi.

Som praktikant generelt indgår man i et team af praktikanter, som igen indgår i en stab af sprudlende og engagerede filmmennesker, som går op i at man har det godt og lærerigt og at opføre sig ordentligt i branchen. Man får et helt konkret medansvar for at drive et af Danmarks bedste filmselskaber, mens man har fri bane til at udvikle sig fagligt, personligt og gennem sociale netværksdannende aktiviteter.

Kvalifikationer generelt
Man skal kunne holde mange bolde i luften, være arbejdsom, tage selvstændigt initiativ, kommunikere på dansk og engelsk, have lyst til at organisere og få ting til at ske. Har man særlige interesser og evner, prøver vi udvikle på disse også.

Praktik forudsætter at man enten kan dokumentere, at praktikforløbet er meritgivende og godkendt på et studie (og således SU-godkendt) eller at man f.eks. er i virksomhedspraktik. Man må ikke uretmæssigt modtage arbejdsløshedsgodtgørelse eller kontanthjælp under praktikken. Praktikpladsen er ulønnet.

Praktisk info
Perioden løber 5-6 måneder og svarer til en fuldtidsstilling -dog med mulighed for at følge et fag eller have studiearbejde sideløbende. Praktikken foregår på Vesterbrogade 149, 1620 Købehavn V.

Nimbus Film
…er et af Danmarks største filmselskaber og i rivende udvikling med en række prisvindende film og tv-serier bag os og en masse spændende nyt i udvikling. Læs mere på www.nimbusfilm.dk.

Ansøgningsfrist
Hvis du er interesseret så søg nu, da begrænset antal pladser. Ansøgninger behandles løbende. Skriftlig ansøgning rettes til Claus Thobo-Carlsen på: admin@nimbusfilm.dk.