Jonas Risvig går i optagelse med KONTRA

Jonas Risvigs første biograffilm KONTRA er et generationsportræt af vor tids unge og starter optagelse 4. SEP

Jonas Risvig med de to hovedroller i KONTRA: Andrea Hjejle (til venstre) og Anna Lehmann (til højre)

Landets førende instruktør inden for ungdomsserieformatet tager næste karriereskridt og skaber nu sit mest ambitiøse projekt til dato, biograffilmen KONTRA, som bliver hans første spillefilm. Jonas, der både skriver og instruerer KONTRA, har haft en kometkarriere som serieinstruktør siden han debuterede som 22-årig i 2015 og står bag anmelderroste seriesucceser som Salsa, Drenge, Grænser, Centrum og ZUSA.  

KONTRA er et autentisk generationsportræt af vor tids unge – et drama om den tid vi lever i og om at være ung på godt og ondt.

Jonas har hentet inspiration til KONTRA gennem workshops, research og samtaler med over 100 unge over det seneste år. Han er gået målrettet efter autenticitet og troværdighed og udtaler:

KONTRA bliver kulminationen på alle de serier jeg har skabt, samtidig med at det bliver et nyt kapitel for mig som instruktør. Den stikker kniven ind et sted, hvor forældre kommer til at blive chokeret, mens unge forhåbentligt endelig føler sig set. Der er ikke mange der tør at tale om de ting som filmen handler om…”. 

KONTRA handler om outsiderne Fanny og Lilja, hvis største ønske er at blive populære på deres gymnasium. Det bliver starten på en tempofyldt rejse i jagten på en ny identitet, der kan åbne døre til både sex, fester og kærlighed. Men popularitet har en pris, og pigerne indser, at jo større en facade man gemmer sig bag, desto længere væk kommer man fra sig selv.

I de to store hovedroller som Fanny og Lilja ses de to unge debutanter Andrea Hjejle og Anna Lehmann, mens det store cast rundt om dem består af et miks af debutanter og tidligere medvirkende fra Jonas Risvigs serier.

KONTRA er støttet af Det Danske Filminstitut v. konsulent Lotte Svendsen og FilmFyn i samarbejde med Scanbox Entertainment og DR. Filmen bliver distribueret af Scanbox Entertainment og er produceret af Jasmine Hermann Naghizadeh for Nimbus Film.

KONTRA får biografpremiere over hele landet 19. september 2024.

Du kan læse meget mere om nyheden på: Soundvenue