Profil

Nimbus Film blev etableret i 1993 af Birgitte Hald og Bo Ehrhardt - begge uddannet som producere fra Den Danske Filmskole.

Vi var bag den danske nybølge i 90erne, og har siden holdt kursen mod et nyskabende og aktivt produktionsselskab med mindst en håndfuld spillefilm og co-produktioner om året.

Alle Nimbus´ film skabes i et tæt samarbejde mellem producere, manuskriptforfattere og instruktører. Vi går efter at lave underholdende film, som også vækker tanker. Producergruppen bestående af Birgitte Hald, Bo Ehrhardt, Lars Bredo Rahbek, Jonas Frederiksen & Lea Løbger.

I øjeblikket er vi bl.a. i gang med tredje og afsluttende kapitel i ANTBOY universet og tredje sæson af den succesfulde tv-serie BROEN. Begge eksempler på projekter, som på hver sin vis har forsøg på at gå nye veje og har høstet international anerkendelser herfor. Snart kommer ligeledes TORDENSKJOLD & KOLD.

Derudover består bagkataloget  i dag af mere end et halvt hundrede spillefilm, heriblandt internationalt anerkendte milepæle som FESTEN (Juryens Specialpris i Cannes m.fl.), MIFUNES SIDSTE SANG og EN SOAP (begge Sølvbjørnen i Berlin). Vi har også en række publikumssucceser bag os, bl.a. KONGEKABALE, SORTE KUGLER og FLAMMEN & CITRONEN.

Du kan se alle vores produktioner her, ligesom du også kan finde link til, hvor du kan se dem.

Nimbus Film ligger på Frederiksberg i ”Den Blå Villa” og beskæftiger ca 15-20 faste medarbejdere. Vi er altid interesseret i nye talenter og idéer til filmproduktion. Læs mere nedenfor om hvordan du kan komme i kontakt med os.

Gennem vores egen trainee-ordning SCOOTER uddanner vi løbende nye produceraspiranter, ligesom vi gennem talentprogrammet TALENTDATING søger at matche erfarne instruktører med nye forfattere og historier. Herudover tages praktikanter fra både universiteter og jobcentre, ligesom kortfilmsmediet bruges til at bibringe unge talenter den rutine, der sikrer at nye talenter fortsat tilflyder dansk film.

 

 

Nimbus FAQ

Huset

Nimbus Film er et selvstændigt, uafhængigt, produktionsselskab, som I 1993 blev etableret på Nørrebro. Efter en årrække i Filmbyen i Avedøre er Nimbus Film igen at finde i det indre København, nu med adresse i en blå villla på Hauchsvej 17, Frederiksberg.

Dogme

I 1995 formulerede Lars von Trier, Thomas Vinterberg, Søren Kragh-Jacobsen og Kristian Levring Dogme95. Se certifikat (http://www.dogme95.dk/) Den danske nybølge satte fokus på historien og skuespillet og satte dansk film på verdenskortet. Nimbus Film har i alt produceret 4 Dogme film; FESTEN, MIFUNES SIDSTE SANG, EN KÆRLIGHEDSHISTORIE, SE TIL VENSTRE.

Scooter-trainee-ordning

Vi har en 2-årig producerassistent-trainee-ordning (scooter-ordningen). Stillinger slås op efter behov. Du er velkommen til at kontakte os for yderligere spørgsmål.

Praktikpladser

Vi tilbyder hvert semester praktikpladser til studerende indenfor forskellige grene af filmproduktion, bl.a. som producerassistent, reader, multimedieassistent. Virksomhedspraktik kan tilbydes efter nærmere aftale med jobcenter. Vi tilbyder desværre ikke elevpladser eller praktik til folkeskoleelever i øjeblikket.

Manuskripter

Dansk film har brug for masser af nye filmtalenter. På Nimbus Film forsøger vi at tage stilling til alt uopfordret indsendt materiale. Du kan ringe og høre hvordan.